Schaaktraining

Bij S.V. Wageningen worden schaaktrainingen gegeven voor beginners en gevorderden. Voor leden die extern in de KNSB of SOS competitie spelen worden er op maat gemaakte teamtrainingen georganiseerd. Voor alle clubleden worden er aan het eind van het schaakseizoen enkele algemene schaaktrainingen georganiseerd. Daarnaast worden er speciale basis en basis+ trainingen georganiseerd waar zowel leden als niet-leden aan kunnen deelnemen.

Eerstvolgende training:

Basistraining
Bent u een absolute beginner of heeft u de regels al enigszins onder de knie? In zes bijeenkomsten leert u de beginselen van het schaken. Allereerst komen aan de orde: bewegingen van de stukken, promotie, regels van de rokade en ‘en passant slaan’. Al snel leert u schaaktechnieken zoals matzetten, aanvallen en voordelige ruil. Eveneens wordt het ontwikkelen van een goede bordvisie en de notatie geoefend. Daarna volgt het herkennen van veel voorkomende posities van stukken en de toepassing daarvan. U wordt ingevoerd in belangrijke principes van de opening zoals: concentreren op het centrum, ontwikkelen van de stukken en veiligheid van de koning. U leert over de dubbele aanval, het pennen van stukken en wetten van het eindspel. Na deze trainingen beschikt u over een praktische basis voor veel schaakplezier.

Trainer: Richard Christians
Data: Woensdag 25 september en 2, 9, 16, 23 en 30 oktober