Bekertoernooi

De speler die na de 32e ronde de meeste punten heeft behaald is clubkampioen.
De speler die na 32 ronden het meest is gestegen in ELO-punten is de winnaar van de Runner-Up Cup.

Aan het begin van de competitie wordt voor iedereen de initiële ELO-rating bepaald. Deze is gelijk aan de ELO-rating van de vorige competitie of, bij nieuwe leden, de KNSB-rating of een schatting. Na iedere ronde worden de volgende stappen uitgevoerd:

1. De actuele ELO-ratings worden berekend op basis van de initiële ELO-ratings en alle interne partijen.
2. De TPR’s (Toernooi-Prestatie-Rating) worden berekend op basis van de actuele ELO-ratings en alle interne partijen. Om indelingstechnische redenen wordt de TPR tijdens de 1e vier partijen  gelijk gesteld aan de actuele ELO-rating.
3. Externe partijen en interne partijen waarvan de uitslag reglementair is bepaald worden niet meegenomen in de ELO- en TPR-berekeningen. De behaalde punten worden berekend op basis van de actuele posities van de tegenstanders op de TPR-ranglijst. Het aantal punten dat een tegenstander ‘waard’ is = 150 minus diens positie op de TPR-ranglijst. Bij winst krijgt men de volle punten, bij remise de helft en bij verlies 0 punten. Voor externe partijen wordt de puntenwaarde van de tegenstander gelijkgesteld aan die van jezelf.