Bekertoernooi wordt spannend dit jaar

Dit seizoen zijn we ook weer gestart met het bekertoernooi. 32 spelers hebben zich aangemeld voor deze mooie strijd om de Beemster Bokaal. Afgelopen weken zijn de meeste partijen van de eerste ronde gespeeld. Ondanks dat het ratingverschil soms erg groot was bleken de spelers aan elkaar gewaagd. Koploper in de reguliere competitie Rob Leijser won van Clemens de Vos. De volgende ronde treft Rob oud bekerkampioen Erwin Oorebeek (seizoen 13/14) die de eerste ronde won van Jef Verwoert. Het volledige overzicht van bekerwinnaars is overigens te vinden in onze eregallerij.

Enkele partijen zijn pas beslist na 2x rapid of zelfs pas na een 3e partij volgens Armageddon. Zo won nieuwkomer Hugo Brouwer na Armageddon van Jaap Melgers. Wouter Bus wist te verrassen met remise tegen veelvuldig bekerkampioen Fred Jonker. Na 2 rapid-partijen van 7 minuten per persoon ging Fred er met de winst vandoor.
In het Bekerschema-2021-2022 zijn alle uitslagen te zien. Je kunt hier ook al zien welke spelers elkaar treffen in de volgende ronde. Je kunt zelfs een finale voorspellen. Het wordt spannend dit jaar.