Bram de Vries wint het studentenkampioenschap 2020

Bram de Vries heeft het 7e Wagenings Studentenschaakkampioenschap op zijn naam geschreven. Bram won het Rapid toernooi met een ‘perfect score’ (6 uit 6) in het Universitair Sportcentrum de Bongerd. Bram deed voor de 6e keer mee aan het toernooi. Zo behaalde hij al eerder de 4e plaats in 2017, de 2e plaats in 2015, 2016 en 2018 en won hij het toernooi al eerder in 2014. Aangezien hij zijn thesis deze maand is ingeleverd moest dit het sluitstuk worden van de inmiddels meest geroutineerde deelnemer.  Bent Speksnijder werd 2e (4,5 uit 6) en Joris Posthuma werd 3e (4 uit 6).

Bram begon aan speeltafel 1 en was niet meer weg te slaan. Na ronde 3 stonden zowel Bram als Max Westen nog op 3 uit 3 punten, maar Bram wist Max in de 4e ronde te stoppen. In de 5e ronde mocht Bent Speksnijder het opnemen tegen zijn clubgenoot Bram. Bent kwam moeizaam uit de opening en trok aan het kortste eind. En toch bleef het spannend, want in de laatste ronde zou Joris Posthuma nog langszij kunnen komen mits hij met de witte stukken van Bram kon winnen. Joris kwam niet goed uit de opening, maar wist het vervolgens nog heel lang uit te houden, totdat we er achter kwamen dat ze een nieuwe partij waren begonnen… ze konden maar niet ophouden.

Het toernooi had 18 deelnemers wat evenveel was als vorig jaar. “Dat is een mooi aantal” zegt mede-organisator Joost Hooghiemstra. Er waren twee deelnemers die al eerder hadden meegedaan en 16 nieuwe gezichten.  Joost, Thomas en Lisanne deelden de organisatie die altijd in samenwerking gaat met studentensportorganisatie Thymos. Er waren drie deelnemers die al lid zijn van de schaakvereniging in Wageningen en laten nou toevallig deze drie heren in de prijzen zijn gevallen. Oftewel, schaken bij SV Wageningen maakt je een betere schaker. Wie weet zien we enkele van de andere deelnemers binnenkort ook terug op de donderdagavond bij onze interne competitie in de Vredehorst. Aanmelden kan door een mail te sturen naar intern@svwageningen.nl.