Dries Wedda wint SVW-Jeugdschaaktoernooi

Zaterdag 7 juni j.l. werd in de Vredehorst het jaarlijkse jeugdtoernooi gespeeld van Schaakvereniging Wageningen. De 76 deelnemers waren verdeeld over 10 groepen.

Voor iedere groep was er één beker te winnen en drie medailles en voor iedere deelnemer was er een gratis ijsje in de pauze! De sterkste jeugdspelers zaten in de eerste groep. Ze maakten er een spannende strijd van. Uiteindelijk won de pas elf jarige Dries Wedda van schaakvereniging De Toren en schaakvereniging Pallas. Ook in de andere groepen werd flink strijd geleverd en werden overwinningen gevierd en teleurstellingen verwerkt.

IMG_3934

Bij aanvang van het toernooi werd rustig en geconcentreerd gespeeld. Het viel echter niet mee om de concentratie een hele middag vol te houden en aan het eind van de middag duurden de partijen duidelijk korter, dan aan het begin.  Dat had ook te maken met de hoog oplopende temperatuur in de zaal. Het was buiten dertig graden en de ijscoman had aan de pauze niet genoeg om iedereen van ijs te voorzien!

Dit toernooi was het slottoernooi van de interregionale jeugdcompetitie (IJSCO) van dit seizoen. Hierbij organiseerden verschillende schaakverenigingen uit de regio in totaal 13 toernooien, waarbij mensen van schaakvereniging De Toren uit Arnhem diverse klassementen bijhielden. Na dit laatste toernooi werden ook de vele prijzen van de IJSCO-klassementen uitgereikt, zodat vele kinderen met een prijs naar huis gingen.

De uitslagen en de standen zijn hieronder te vinden: Uitslagen SVW-Jeugdschaaktoernooi 2014 en hier een foto-album met sfeer impressie van het toernooi.