Eindstanden Jeugdcompetitie, snelschaakladder en Brugcompetitie

Donderdag 23 april is de laatste competitieronde gespeeld van de Jeugdcompetitie, de snelschaakladder en de Brugcompetitie. De uitslagen en eindstanden zijn hieronder vermeld.

Met meer dan 100 punten voorsprong op zijn achtervolgers wist Antoni Ruszczyk de Jeugdcompetitie dit voorjaar te winnen. Tweede in de Torengroep werd Robin Antonise en derde San T. Trinh. Zowel Antoni als Robin zijn daarmee gepromoveerd naar de Damegroep en zullen volgend seizoen in de Brugcompetitie uitkomen.
De Lopergroep is gewonnen door Len Roothaan. Een remise tegen Ruben Bruins in de laatste ronde volstond om Ruben achter zich te houden. Ruben werd tweede, maar werd uiteindelijk op slechts 9 punten gevolgd door Wouter Wieggers. Alledrie promoveren ze naar de Torengroep.
De Piongroep werd gedomineerd door ons nieuwe lid Reint van Mullekom, die zelfs evenveel punten wist te scoren als Wouter Wieggers. Ruim honderd punten achter hem was er een felle strijd om de tweede en derde plaats. Bas Woenmaesot werd uiteindelijk tweede en Jelle van Mullekom derde. Ook zij promoveren alledrie en wel naar de Lopergroep.

De snelschaakladder is dit voorjaar gewonnen door Antoni Ruszczyk. In zijn laatste partij wist hij uitdager Xander te verslaan op tijd. Tweede en derde werden Xander Aelmans en Robin Antonise.

De Brugcompetitie is dit voorjaar verrassend gewonnen door de pas tien jaar oude Sara Martinez! Zij mag zich daarmee de jeugdclubkampioen van Schaakvereniging Wageningen noemen! Daarmee herhaalde ze het staaltje van haar oudere zus Anna, die ook een jaar na het winnen van de Jeugdcompetitie de Brugcompetitie won. Haar zus speelde dit seizoen te weinig partijen om bovenaan mee te doen. Elmar Roothaan werd op korte afstand tweede. Hij won dit najaar de Brugcompetitie en wist Sara in het onderlinge duel te verslaan. Over het hele seizoen liet hij echter net een steekje meer vallen. Bram Markering bleef wat verder achter en werd derde van de Koningsgroep.
In de Damegroep deed Sven Schakenbos goede zaken. Hij won de groep overtuigend en promoveert daarmee naar de Koningsgroep. Met zijn score was hij zelfs in de prijzen gevallen van de Koningsgroep! Ruim achter hem werden Niels van Duijl en Emilio Weenink tweede respectievelijk derde. Dat is knap van deze nog maar net gepromoveerde spelers!
eindranglijsten jeugd- en brugcompetitie voorjaar 15