Eline Roebers wint SVW-Jeugdschaaktoernooi

Zaterdagmiddag 3 juni werd in de Vredehorst het jaarlijkse jeugdtoernooi gespeeld van Schaakvereniging Wageningen. De 64 deelnemers waren verdeeld over 8 groepen.

Eline Roebers startte als grote favoriete in groep 1, want haar rating was maar liefst 443 punten hoger dan die van nummer twee. Ze moest het echter nog wel waarmaken. Dat deed ze met verve. Ze stond slechts twee remises toe en won de rest. Tweede werd Stein van Tol en derde zijn broer Marnix van Tol. Saša Albers won de medaille voor de vierde plaats.
fotovideo van Hans van Wijk

De sterkste twee groepen speelden in een apart rustig klein zaaltje. De lagere groepen speelden in de grote zaal. Het was er iets minder rustig, maar er werd in vrijwel iedere groep fanatiek strijd geleverd! Door de indeling op speelsterkte waren in vrijwel alle groepen de spelers aan elkaar gewaagd. Veelal eindigden spelers met evenveel punten. De rangorde werd dan bepaald op grond van het onderlinge resultaat. Voor de deelnemers van iedere groep was er één beker te winnen en drie medailles. Voor elke deelnemer was er een gratis ijsje in de pauze. De ijsjes vonden gretig aftrek op deze warme dag.

Het SVW-Jeugdschaaktoernooi was het zeventiende en laatste toernooi van de interregionale jeugdschaakcompetitie (IJSCO) van dit seizoen. De IJSCO is een initiatief vanuit Schaakvereniging De Toren uit Arnhem en wordt al vele jaren vanuit deze vereniging gecoördineerd. Schaakverenigingen uit de regio organiseren daarbij elk hun eigen toernooi, waarbij diverse totaalklassementen worden bijgehouden.
De bijbehorende prijzen van deze klassementen werden na afloop van het SVW-Jeugdschaaktoernooi uitgereikt, zodat vele kinderen met een prijs naar huis gingen.

Uitslagen SVW-Jeugdschaaktoernooi 3 juni 2017