Wageningen 1 beleeft weinig Fun tegen Grunn

Wageningen 1 beleeft weinig Fun tegen Grunn

Berichtdoor NPC » Ma Apr 15, 2019 10:48 am

De schakers van de SV Wageningen hebben met 3-7 verloren van de gedoodverfde kampioen Groninger Combinatie. Een score waar teamcaptain Bert Torn mee kon leven. “Een stunt heeft er nooit ingezeten, maar we mogen best tevreden zijn met de drie bordpunten. Zeker gezien het feit dat we twee invallers hadden. Toch zijn we nog niet veilig. In de laatste ronde moeten we gelijkspelen, anders bestaat alsnog het gevaar dat we degraderen.”

Yochanan Afek had in een vooruitgespeelde partij al met enige moeite remise gemaakt, toen de andere negen spelers de degens met Groningen gingen kruisen op de 64 velden. Al snel werd duidelijk dat Wageningen het lastig kreeg. Invaller Cees van de Waerdt verloor vrij geruisloos. Erwin Oorebeek mocht het opnemen tegen grootmeester Sipke Ernst en hield verdienstelijk stand. Dat kostte hem echter veel bedenktijd en dat werd uiteindelijk toch fataal. Een mindere zet werd door de grootmeester onmiddellijk genadeloos afgestraft.

Een meevaller was de remise die de tweede invaller Thomas Slijper boekte tegen Erik Hoeksema, die met 6½ uit 7 topscorer van de poule was. Slijper was niet onder de indruk en hield het eindspel met nauwkeurig spel op remise. Jan Timman bracht Wageningen weer dichterbij met een vlekkeloze partij waarbij zijn stukken als vanzelf op de goede velden leken te belanden. Ook de tweede grootmeester aan Groninger zijde, Jan Werle, speelde een prima partij. Jeroen Franssen verwisselde in de opening twee zetten en werd vervolgens kansloos weggeschoven.

Even had Wageningen hoop op een goed resultaat, maar die vervloog toen Bert Torn en Fred Jonker de draad kwijtraakten. Torn verloor onnodig een stuk en zijn ultieme poging tot eeuwig schaak bleek kansloos. Jonker had in het middenspel alle kansen op voordeel, maar uiteindelijk was het toch de tegenstander die er met het punt vandoor ging.

Arjen van Herwaarden boekte zijn tweede overwinning op rij. Hij wist de f- en g-lijn richting de zwarte koning te openen, waarna zijn zware stukken de zwarte monarch beslissend onder vuur namen. Kees Stap had zich na een lastige opening goed terug geknokt. Maar vlak voor de eerste tijdcontrole ging het toch mis. De tegenstandster wist goed te profiteren van de verzwakte koningsstelling.
Na deze nederlaag staat Wageningen nog steeds boven de fatale streep, maar omdat de concurrentie wel punten pakte is handhaving nog steeds niet zeker. Wellicht volstaat een kleine nederlaag, maar om zeker te zijn is een gelijkspel in de slotronde zeer wenselijk.
NPC
 
Berichten: 860
Geregistreerd: Wo Feb 11, 2009 7:53 pm

Re: Wageningen 1 beleeft weinig Fun tegen Grunn

Berichtdoor NPC » Ma Apr 15, 2019 10:49 am

Het verslag van Groningen met partijen en analyses staat op https://gc1.groningercombinatie.nl/comp ... ageningen/
NPC
 
Berichten: 860
Geregistreerd: Wo Feb 11, 2009 7:53 pm


Terug naar Externe

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 gasten

cron