DSC Delft 1 - Wageningen 1: verslag van Kees Stap

DSC Delft 1 - Wageningen 1: verslag van Kees Stap

Berichtdoor Oortje » Ma Nov 26, 2018 1:08 pm

Eerste delft voor de vierde keer het onderspit

De schakers van de SV Wageningen hebben ook de vierde wedstrijd van het seizoen verloren. In Delft bleek DSC met 7-3 te sterk. De nederlaag kwam niet onverwacht, op papier was DSC aanzienlijk sterker, maar het betekent wel dat de Wageningers de volgende ronden aan de bak moeten. In de strijd tegen mede-degradatiekandidaten kan het team zich geen uitglijders meer veroorloven.

Wageningen moest het tegen DSC stellen zonder kopman JanTimman. Die speelt dit jaar Bundesliga in Duitsland en een aantal ronden valt samen met de Nederlandse competitie. Een fikse aderlating voor de Wageningers, de toch al lastige klus tegen DSC werd hiermee alleen maar zwaarder. Toch leek het gemis van Timman in eerste instantie goed opgevangen te worden.

Gelegenheidskopman Fred Jonker had zich goed voorbereid op zijn Delftse opponent. De verwachte variant kwam op het bord en met een goed getimed stukoffer wist Jonker een geforceerde zetherhaling en daarmee een remise op het bord te krijgen. Ook Erwin Oorebeek hield een van de betere Delftenaren in bedwang. Sterker nog, als hij iets nauwkeuriger had gespeeld in het toreneindspel was de winst binnen handbereik geweest. Jeroen Franssen nam het op tegen de derde Delftse topper. Ook hij had kansen, maar miste in de slotfase een winnende koningswandel en bereikte een niettemin verdienstelijke remise.

Deze drie meevallers had Wageningen wel nodig, want Bert Torn en Sander van Eijk hadden al snel verloren. Torn werd onder de voet gelopen in een koningsaanval. De aanval die Van Eijk op het oog had bloedde al snel dood, waarna zijn tegenstander weinig moeite had om zelf toe te slaan.

Even leek het nog spannend te worden toen Kees Stap een fraaie partij bekroonde met een overwinning in het eindspel. De Wageningse hoop vervloog echter snel. Jef Verwoert leek een gelijke stelling te hebben, maar hij gaf in tijdnood in een complexe stelling plotsklaps een stuk weg en kon gelijk opgeven. Ook Arjen van Herwaarden hield het in tijdnood niet droog. Zijn tegenstander manoeuvreerde net wat handiger en won in alle verwikkelingen een stuk. Yochanan Afek bereikte weinig in zijn partij en behaalde een gelijkwaardige remise. David van Eekhout blunderde een kwaliteit weg. Zijn tegenstander miste echter een snelle winst, waarna hij nog een lastig eindspel moest uitmelken. Uiteindelijk ging de partij toch verloren voor Van Eekhout.

Captain Bert Torn blikte met gemengde gevoelens terug: “Het gemis van Jan Timman werd uitstekend opgevangen, dat was hoopgevend. Maar voor de rest ging er toch weer teveel mis. Het is noodzaak dat we dat de komende ronden beter doen.”
Gebruikers-avatar
Oortje
 
Berichten: 475
Geregistreerd: Zo Mei 15, 2011 1:56 pm

Re: DSC Delft 1 - Wageningen 1: verslag van Kees Stap

Berichtdoor NPC » Di Nov 27, 2018 2:22 pm

NPC
 
Berichten: 860
Geregistreerd: Wo Feb 11, 2009 7:53 pm


Terug naar Externe

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron