Hugo en Ziad eerste

Op 24 juni was de laatste ronde van de jeugdcompetitie en de brugcompetitie. Na veertien rondes staat Hugo Gerritsen eerste overall in de jeugdcompetitie. Hij was al niet meer in te halen en verloor maar twee keer dit seizoen. Dat was wel flink verkort doordat we in de lockdown online moesten schaken. Tweede is Aniek Favier die een ijzersterk slot kende, met een mooie zege op Hugo. Derde werd Alec Dijkstra. Zij delen de bekers in de hoogste groep binnen de jeugdcompetitie: de torengroep.

Lopergroep
In de lopergroep was het ongemeen spannend. Kick Lureman de Vletter, Jochem Hoebe, Jakub Vischschraper en Lucas Kranenburg ontliepen elkaar nauwelijks. In de laatste ronde konden Lucas en Jakub niet meedoen en kwamen Kick en Jochem langszij. Kick is eerste geworden, Jochem tweede, Jakub derde en Lucas vierde.

Pionnengroep
In de pionnengroep stond Zichen Yan al een tijdje eerste en dat is zo gebleven. Kate van Soestbergen kwam nog wel heel dichtbij, doordat ze vorige week een fraaie overwinning haalde op Ellen Favier. In de laatste ronde werd het remise tussen Kate en Zichen. Derde in de pionnengroep is Nico Bense.

Brug
Dan de brugcompetitie. Daar waren Ziad Dodik en Reiko Dirksen zeer aan elkaar gewaagd. In hun drie onderlinge partijen wonnen ze allebei een keer, en speelden ze de laatste ronde remise. Reiko speelde echter twee partijen minder en hij had de pech vaker tegen een trainer te worden ingedeeld. Dat levert automatisch wel de punten van een remise op. En hij slaagde er zelfs in zijn trainer Bartel Dodeman te verslaan. Derde in de brugcompetitie is Abel Hettinga, die een prima slot kende.

Op 1 juli is de prijsuitreiking en een slotactiviteit in Park Noordwest vanaf 18.30 uur. Meer info volgt via de mail.

De overall eindranglijsten zijn ook te zien op: https://svwageningen.nl/uitslagen-en-standen/ (voor de brugcompetitie helemaal naar beneden scrollen)