Hugo Gerritsen Wagenings schoolschaakkampioen

Hugo Gerritsen van OBS De Nijenoord is op 7 april 2021 winnaar geworden van het jaarlijkse Wageningse schoolschaakkampioenschap. Tweede werd Michael Grigorjan, ook van OBS De Nijenoord. Hij haalde net als Hugo 6 punten uit zeven partijen, maar had net iets minder weerstandspunten. Derde was Reiko Dirksen van Montessorischool Wageningen (5,5 punten). Vanwege de coronarestricties vond het kampioenschap voor leerlingen van de Wageningse basisscholen dit jaar online plaats op Lichess.
Er werd ook een klassement opgemaakt voor leerlingen van de onderbouw (groepen 1 t/m 5). Daar werd Zichen Yan (OBS De Nijenoord) de winnaar, voor respectievelijk Nico Bense (De Zwaneridder) en Thomas Prat (Montessorischool).
Het scholenklassement werd net als vorig jaar gewonnen door De Nijenoord met 19,5 punten gescoord door de vier beste spelers. Tweede werd hier de Brinkschool (14,5 punten) en op plek drie eindigde de Montessorischool (13,5 punten).
Alle individuele winnaars ontvangen binnenkort hun medailles, en de winnende scholen hun bekers. De wisselbeker kan bij de Nijenoord blijven staan.
Volgend jaar hopen we weer een fysiek schoolschaakkampioenschap te kunnen organiseren.