Ronde 12 interne: Kees Stap nestelt zich op de koppositie

Na de twaalfde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Wageningen heeft Kees Stap de koppositie van Erwin Oorebeek overgenomen. In een rechtstreeks duel wist Stap zijn teamgenoot van de Wageningse hoofdmacht te verslaan. Oorebeek creëerde enkele gevaarlijke ver opgerukte vrijpionnen op de c- en d-lijn, maar Stap wist deze tot stand te brengen en zelfs enkele pionnen te winnen. Zijn vrijpionnen op de damevleugel gaven toen de doorslag.

Clemens de Vos bevestigde zijn goede vorm van dit seizoen door veelvoudig clubkampioen Fred Jonker te verslaan. De Vos won een pion en schoof het toreneindspel gedecideerd uit. Op deze overwinning viel weinig af te dingen. Jonker kon na afloop slechts aangeven hoe De Vos het nog beter had kunnen doen.
In de subtop verloor Robin van Leerdam van Harry Verhoef en won Frits Gieltjes van Noël Bovens. Na Stap en Oorebeek staat De Vos op de derde plaats, gevolgd door Jonker. Gieltjes doet het met de vijfde plaats tot nu toe erg goed.
Naast deze cracks speelden er ook enkele beginners mee van de trainingsgroep van Richard Christians. De partij tussen At Bruyn en Anja Janssen eindigde in een overwinning voor Janssen. Anouk Abbring en Erica Jansen maakten hun debuut in de interne competitie met een partij die meer dan drie uur duurde en uiteindelijk in remise eindigde, omdat beide speelsters nog niet wisten hoe het eindspel van koning, toren en paard tegen de koning moest worden gewonnen. Christians heeft zeker nog wat te doen de komende maanden.


Vooraan: Anouk Abbring tegen Erica Jansen; achteraan: de partij tussen At Bruyn en Anja Janssen

IMG_2296a
Frans Bonnier maakt zich op voor de partij tegen Richard Christians. Hans van Wijk en Marius Bolck zijn al in volle concentratie.