Sander van Eijk ook online de sterkste snelschaker

Het Open Wagenings Snelschaakkampioenschap is gewonnen door Sander van Eijk. Hij scoorde 10½ punt uit 11 partijen en prolongeerde daarmee zijn titel van de afgelopen twee jaar.

De Schaakvereniging Wageningen organiseert het toernooi al sinds jaar en dag traditioneel op Witte Donderdag. Omdat de reguliere clubavond in verband met de coronamaatregelen al sinds oktober stil ligt, werd het toernooi net als vorig jaar online gespeeld. Het open karakter werd benadrukt door ook spelers uit de regio uit te nodigen.

Van Eijk bleek net als vorig jaar oppermachtig. De ene na de andere tegenstander werd aan de kant geschoven. Slechts tegen Kees Stap had hij het lastig en mocht hij blij zijn met de uiteindelijke remise. Tjerk Sminia schoof ook al zijn tegenstanders aan de kant, alleen tegen Van Eijk beet hij in het stof. Omdat hij de eerste ronde miste, scoorde Sminia 9½ punt en werd daarmee onbedreigd tweede. Fred Jonker scoorde 7½ punt en werd op respectabele afstand derde. Kees Stap en Corstiaan de Keizer uit Rhenen bleven een halfje achter Jonker.

Kijk hier voor alle uitslagen.