Sara Martinez wint internationaal meisjestoernooi in Mierlo

Op zondag 19 maart organiseerde de schaakvereniging Mierlo-Geldrop al weer voor de 29ste keer haar jaarlijkse, internationale meisjestoernooi. Dit toernooi is voor alleen maar meisjes en daarom is het al heel erg leuk om er aan mee te doen. Van meisjestoernooien zijn er maar enkele in Nederland. Er deden in totaal 70 meisjes mee, tussen de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar, het grootste deel komende uit Duitsland en een deel uit België en Nederland. Het niveau liep van beginners, geoefenden, gevorderden tot en met elite. Er werden 7 rondes Zwitsers gespeeld met 20 minuten p.p.p.p. Meisjestoernooien gezellig? Sara deed al voor de 5de keer op jaar mee. Zo gezellig.

Voor Sara was het niet alleen gezellig maar ook nuttig om te zien hoe andere meisjes, die ook aan het NK meisjes t/m 14 jaar mee gaan doen, speelden. Sara won de elite groep zonder een bye en zonder één puntje weg te geven met 6,5 uit zeven. Ze won ook van tegenstandsters met een veel hogere rating. Niet alleen gezellig, Sara kwam ook om te schaken. Ze schreef het internationaal meisjestoernooi 2017 op haar naam.

Verder organiseren ze in Mierlo elk jaar voor de deelneemsters een goede broodmaaltijd tussen de schaakrondes door en zit iedereen gezellig met elkaar te lunchen. Vooral de Duitse meisjes waren erg tevreden met de kroketten! Ook dit jaar was er een chessqueen gevraagd om tegen te vluggeren. Je kon tegen meervoudig Nederlands kampioene Anne Haast schaken. De meisjes kregen 5 minuten speeltijd en Anne 1 minuut. Dat dit nog best lastig is bleek wel uit dat er maar één meisje was die wist te winnen van Anne (op tijd). Verder organiseerde Mierlo, zoals elk jaar, een loterij waarbij iedereen met een prijsje naar huis ging. Een heel gezellig en geslaagd toernooi en volgend jaar alweer het 30ste toernooi!
Meer info: meisjestoernooi.nl