Schaakkampioenschap voor scholieren

Zaterdagmiddag 19 januari organiseert Schaakvereniging Wageningen het jaarlijkse schaakkampioenschap voor scholieren van de Wageningse basisscholen. We hopen weer op vele enthousiaste deelnemers! Deelname is gratis. Plaats: De Vredehorst, Tarthorst 1, Wageningen.

poster

Deelnemers spelen zeven partijen met 15 minuten bedenktijd per persoon per partij. Er wordt Zwitsers ingedeeld, zodat iedereen al snel tegenstanders van zijn/haar eigen niveau krijgt. Medailles zijn er voor de nummers 1, 2 en 3 voor leerlingen uit de groepen 1 t/m 5 en leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. Ook zijn er prijsjes te winnen via een prijsvraag. Voor iedereen is er een leuke herinnering.

Scholieren die vooraf willen trainen kunnen dat gratis op donderdag 10 en op donderdag 17 januari van 18.30 tot 20.00 uur bij SV Wageningen in De Vredehorst.

Scholen met ten minste vier deelnemers doen mee in het scholenklassement. De vier hoogst eindigende deelnemers per school tellen hiervoor mee. De winnende school krijgt de wisselbeker voor een jaar mee en er zijn bekers voor de scholen die op de eerste drie plaatsen eindigen.

De eerste twee scholen van het klassement plaatsen zich voor de halve finales van het basisschool-schaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) op zaterdag 23 maart 2019. Er zal dan in teams van vier worden gespeeld.

Inschrijven tot en met 17 januari onder vermelding van naam, groep en school bij Frans Bonnier, 0317-426363, jeugdschaakwageningen@hotmail.com