Start nieuw schaakseizoen

Het nieuwe seizoen van de Schaakvereniging Wageningen start donderdag 5 september. Iedereen die wil komen schaken is van harte welkom en kan gedurende vier avonden gratis meedoen. Er wordt elke donderdagavond gespeeld in de Vredehorst, Tarthorst 1.

De jeugd speelt van 18.30 tot 20.00 uur. Het lesprogramma combineert theoretische kennis, aan de hand van de stappenmethode, met praktijkervaring d.m.v. het spelen van verschillende schaakcompetities die zo zijn ingericht dat iedereen zo veel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders speelt. Meer informatie over het jeugdprogramma is te verkrijgen bij jeugdleider Bartel Dodeman; jeugd@svwageningen.nl.

Voor sterke jeugdspelers, huisschakers en senioren is er een brugcompetitie van 19.15 tot 20.00 uur. Deze competitie is open en gratis toegankelijk voor iedere geïnteresseerde schaker. Indeling geschiedt ter plekke, zodat iedereen die wil spontaan kan meedoen.

Vanaf 20.00 uur spelen de senioren hun competitie. Een partij duurt meestal ongeveer drie uur. Na het spelen van de partij is er volop gelegenheid om samen de partij te bespreken en andere schakers te ontmoeten aan de bar. Je kunt je opgeven voor één of meer proefavonden bij wedstrijdleider Marius Bolck; intern@svwageningen.nl. Donderdag 5 september kunt je, zonder opgave vooraf, meedoen als je om 20.00 uur aanwezig bent.