Tara van Kempen jeugdkampioen

Donderdag 9 juni werden de laatste ronden gespeeld van de Brugcompetitie, de Jeugdcompetitie en de snelschaakladder. We hebben een nieuwe jeugdkampioen. Tara van Kempen slaagde er in de laatste ronde in om Ziad Dodik net voorbij te gaan. Ze won de Damegroep, maar omdat ze ook meer punten haalde dan iedereen van de Koningsgroep, is zij de nieuwe clubkampioen.

Ziad was de sterkste van de Koningsgroep. Hij won alle acht zijn partijen, maar was de laatste weken vanwege drukte op school weinig aanwezig. Tweede in deze groep werd Hugo met bijna 200 punten minder. Derde werd Aniek die Max nipt voor bleef.
Na Tara waren Abel en Mascha tweede en derde in de Damegroep. Daarvoor hoefde Mascha maar vier keer te spelen.
In de Torengroep wist Zichen uiteindelijk te winnen. Hij speelde ook de meeste partijen, maar liet de nummers twee en drie (Eathan en Kick) ruim achter zich.
Net als bij de Brugcompetitie zat de winnaar van de jeugdcompetitie niet in de hoogste groep. Ellen Favier won de Lopergroep zo overtuigend dat ze iedereen ruim voor bleef. Zij promoveert daarom in één keer door naar de Brugcompeitie, waar ze ook al drie keer meedeed en bijna derde werd in de Damegroep. Dat scheelde slechts drie puntjes. Tweede in de Lopergroep werd Jawad en derde Ezra.
Nico Bense won de Piongroep. Hij bleef met 494 punten de anderen ruim voor. Tweede werd Noam en derde Elijah.
De snelschaakladder werd dit voorjaar gewonnen door Eathan Uwimana. Hij wist op de laatste dag de koppositie te veroveren. Tweede werd Ezra Zuijdweg en derde Kick Lureman de Vletter.

De eindstanden zijn elders op deze website te vinden: https://svwageningen.nl/uitslagen-en-standen/. Voor de Brugcompetitie moet je op deze pagina iets verder naar beneden scrollen.

De prijsuitreiking was op donderdag 23 juni op Pantarijn tezamen met de simultaan tegen enkele jeugdtrainers. Ziad trakteerde daar vanwege zijn afscheid. Hij gaat natuurkunde studeren in Amsterdam.