Uitslagen en eindstanden jeugd- en brugcompetitie

Met slechts vijf punten voorsprong won Sara Martinez dit najaar de brugcompetitie (zie ranglijst onderop). Elmar werd tweede. Hij deed wat hij moest doen de laatste ronde en won van Emilio. Sara kon haar voorsprong van bijna 100 punten de laatste ronde niet verdedigen, omdat zij extern moest aantreden tegen ons eigen Wageningen. Uiteindelijk bleek haar voorsprong voldoende. Ze hebben nu allebei 10 partijen gewonnen, één remise gespeeld en twee verloren. De tegenstanders van Sara leverden daarbij dus vijf punten meer op. Derde van de Koningsgroep werd Marjon Landsbergen.

De Damegroep werd overtuigend gewonnen door Antoni Ruszczyk. Hij promoveert daarmee naar de Koningsgroep. Hij liet Sijmen van Bommel ruim 200 punten achter zich. Ruim achter Sijmen werd Emilio Weenink derde.

Bij de jeugdcompetitie ging San Trinh lange tijd met een 100% score aan de leiding. Toen stokte de motor en verloor hij zelfs driemaal op rij. De laatste ronde won hij weer en daarmee stelde hij zijn titel in de Torengroep veilig. De eindsprint van Wouter Wieggers kwam net te laat, maar was wel goed voor de tweede plaats. Hij promoveert nu met San naar de brugcompetitie. Lucas van Woerekom was de laatste ronde onverwacht afwezig, maar had voldoende punten om de derde plaats vast te houden.
De Lopergroep is door het vertrek van enkele jeugdleden erg klein geworden. Sam Taen was de sterkste en bleef Bas Woenmaesot 56 punten voor. Om de groep niet te klein te maken, promoveert alleen Sam daarmee naar de Torengroep. Reint van Mullekom is aan het begin van het seizoen gestopt, maar bleef met zijn drie partijen wel in de ranglijst staan. De derde plaats gaat derhalve naar zijn broer Jelle van Mullekom.
De Piongroep werd gewonnen door Lorenzo Sanchez, op korte afstand gevolgd door Erik Smouter en Cuinn van Keulen. Lorenzo en Erik promoveren daarmee naar de Lopergroep.

Prijswinnaars van de snelschaakladder zijn: 1. San T. Trinh, 2. Lucas van Woerekom, 3. Xander Aelmans

Op 17 december is er kerstschaak en dan volgen twee weken kerstvakantie. Het jeugdschaak begint weer op 7 januari met de prijsuitreiking en het snelschaak. Jeugd- en brugcompetitie starten weer op donderdag 21 januari.
ranglijsten jeugd- en brugcompetitie