Wouter Wieggers beste speler van zijn jaargang (2007) op PJK in Apeldoorn

Op maandag 28 december trad de jongste jeugd aan voor de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de OSBO voor 2015-2016. Wouter Wieggers deed voor het eerst mee aan dit toernooi. Hij was een van de 24 spelers in de E-categorie (geboren na 2005) en werd uiteindelijk gedeeld vijfde overall en eerste van zijn jaargang.


Wouter in het midden.

De kampioenschappen vonden plaats in Apeldoorn. Het deelnemersveld was gemĂȘleerd qua sterkte en leeftijd. Wouter had de eerste ronde meteen een zware loting tegen de latere winnaar Wessel Adema op bord 1. In die partij stond hij al snel verloren nadat Wessel agressief het centrum pakte. Vervolgens wisselde Wouter winst- en verliespartijen af. Hij bleek echter het beste voor het laatst te hebben bewaard en sloot het toernooi af met drie zeges op rij.
In de laatste ronde mocht Wouter weer op bord 1 aantreden. Hij speelde tegen de koploper van dat moment, Florian Molanus, die 3 punten meer had. Wouter liet zich echter niet imponeren. Nadat hij de dame van zijn tegenstander had kunnen pennen, maakte hij goed gebruik van zijn stukkenoverwicht om de partij winnend af te sluiten.
Met dit laatste punt kwam Wouter op 6 uit 10. Dat bleek genoeg voor een mooie medaille en huldiging als beste speler uit 2007.