Wouter Wieggers plaatst zich voor NK E

Op het Persoonlijk Jeugdkampioenschap voor de E (geboren na 2006) heeft Wouter Wieggers een NK-ticket bemachtigd. Het kampioenschap in Apeldoorn vond plaats op woensdag 4 januari en werd gespeeld over tien ronden Zwitsers. Na die tien partijen had Wouter 8,5 punten behaald, net als naaste concurrent Koen van Wijngaarden – die hij wel in hun onderlinge confrontatie had verslagen.

wouter-barrage-aWouter (rechts) tijdens de barrage tegen Koen.

Zoals gebruikelijk bij het PJK moest een barrage uitsluitsel geven. Na twee spannende snelschaakpartijen van 5 minuten en 3 seconden per zet was de stand nog keurig in evenwicht. De beslissende derde partij was tot het laatst toe spannend, maar een foutje in het eindspel kostte Wouter uiteindelijk de titel. Zijn tweede plek is echter wel voldoende voor deelname aan het Nederlands kampioenschap op 14 en 15 april in Tilburg.
Een korte video-impressie van het PJK is te zien op: https://www.youtube.com/watch?v=yGT-SKiCqjU&feature=youtu.be (het Youtubekanaal van Karel van Delft). De uitslagen staan op http://www.schaakpromotieapeldoorn.nl/resultaten-pjk/.