Wouter Wieggers wint schoolschaaktoernooi

Op zaterdag 19 januari speelden 63 Wageningse basisschoolleerlingen om het jaarlijkse kampioenschap. Er was zowel een individueel als een scholenklassement. eindlijstschoolschaak19

Bij het individuele klassement werd onderscheid gemaakt tussen bovenbouw (groep 6 t/m 8) en onder-/middenbouw (groep 1 t/m 5). Het was leuk om te zien dat er in de onder/middenbouw als diverse schakertjes zaten die de bovenbouwleerlingen goed partij konden geven!

De drie sterkste spelers van de bovenbouw waren: Wouter Wieggers (OBS de Nijenoord), Matthias Zandsteeg (School met de Bijbel) en Joël Noordam (School met de Bijbel). Wouter en Mathias eindigden gelijk en speelden een partij snelschaak om te beslissen wie toernooiwinnaar zou worden. Wouter won die partij en prolongeerde daarmee zijn titel.

De drie sterkste spelers van de onder- en middenbouw waren Tigran Grigorjan (OBS de Nijenoord), Dagan Rozenmalen (VS de Zwaneridder) en Alec Dijkstra (Jozefschool). Ook hier moest een partij snelschaak worden gespeeld om vast te stellen wie de winnaar zou worden. Tigran versloeg Dagan en werd daarmee winnaar van de onderbouw.

In het scholenklassement streden zes basisscholen om de felbegeerde wisselbeker en om twee plaatsen voor de halve finale van het basisschoolschaak van de Oostelijke Schaakbond op 23 maart. Ook dit jaar ging de titelstrijd weer tussen de Montessorischool en OBS de Nijenoord. Dit jaar bleek OBS de Nijenoord net iets sterker. Beide scholen plaatsten zich daarmee voor de halve finale. Derde werd de Piekschool.

Een eervolle vermelding moet worden gemaakt voor de School met de Bijbel uit Randwijk. Deze school deed altijd mee aan het schoolschaaktoernooi van Elst, maar ze kwamen er tot hun schrik achter dat er daar dit seizoen geen schoolschaaktoernooi werd georganiseerd. Op het laatste moment mochten de leerlingen bij ons toernooi meespelen, maar de school werd niet opgenomen in het scholenklassement, omdat dit Wageningen een plaats zou kunnen kosten in de halve finale. Waren ze wel in dit klassement opgenomen, dan zouden ze het toernooi hebben gewonnen!

We hopen dat iedereen een leuke dag gehad heeft en dat het schaken naar meer heeft gesmaakt. Enthousiaste kinderen kunnen terecht bij Schaakvereniging Wageningen op donderdagavonden van 18.30 uur tot 20.00 uur. Op donderdag 24 januari beginnen we weer met een nieuwe competitie. Later instappen is echter ook altijd mogelijk. De eerste vier keer kun je het gratis uitproberen, zonder verdere verplichtingen. Inlichtingen kunt je krijgen bij Bartel Dodeman, jeugdleider SV Wageningen  jeugdschaakwageningen@hotmail.com).