Yochanan Afek geeft Simultaan tegen zijn clubgenoten

Yochanan Afek heeft afgelopen donderdag in de Wageningse Vredehorst een simultaan gegeven tegen 21 clubgenoten van SV Wageningen. Na drieƫnhalf uur spelen was de eindstand 14-7 in het voordeel van Yochanan. Een goede prestatie gezien de pittige tegenstand en de warme, benauwde omstandigheden die avond.
IMG_2251a

Opvallend was de prestatie van jeugdspeelster Anna Martinez, die van Yochanan wist te winnen. Yochanan bouwde tegen haar een breed pionnencentrum op en stond klaar voor de aanval, maar toen deze aanval niet doorsloeg, bleek hij enkele pionnen achter te staan. Anna wikkelde geroutineerd af naar een gewonnen eindspel.
De nog jongere Elmar Roothaan wist het Yochanan ook heel lastig te maken. Pas in het verre pionneneindspel met wederzijdse vrijpionnen, waarin Elmar als een van de laatst overgeblevenen a tempo speelde, was Yochanan hem de baas.
Jaap Melgers had waarschijnlijk meer van de partij tegen Yochanan verwacht. Jaap dacht even dat hij een dame cadeau kreeg, maar Yochanan had het beter gezien: na de afwikkeling stond Jaap een stuk achter.
Winst was er voor Pieter Kruit, Robin van Leerdam, Alexander Korf, Kees Stap, Richard Christians, en Anna Martinez. Jef Verwoert en Clemens de Vos speelden remise, en de volgende mensen verloren: Frans Bonnier, Wouter Bus, John Stigter, Gerrit Walstra, Jos Fischer, Jaap Melgers, Eric van Mullekom, Sara Martinez, Thomas Slijper, Larry Donaldson, Elmar Roothaan, Frits Gieltjes, en Steef Bijlmakers.

IMG_2249a

IMG_2252a

IMG_2254a