E-team zesde in OSBO-competitie

Op zaterdag 3 maart speelden maar liefst zes jonge spelers in ons E-team (tot en met 10 jaar). Het was alweer een tijdje terug dat SV Wageningen meedeed in de jeugdcompetitie en met Jelle van Mullekom en Reiko Dirksen beschikten we over twee spelers die afgelopen seizoen speelden op het Nederlands kampioenschap. De andere vier spelers waren Daniël Stalpers, Florian van der Veen, Michael Grigorjan en Tigran Grigorjan.

De eerste ronde ging uitstekend: het E-team van ASV werd met 4-0 verslagen. In de tweede ronde was het eerste team van SMB echter veel te sterk. Er volgde een kansloze 0-4 nederlaag. In ronde 3 volgde weer een mooie 3-1 overwinning op Meppel, waarna gelijk gespeeld werd tegen het tweede team van SMB. In ronde 5 bleek het eerste team van de Arnhemse Schaakacademie (voorheen De Toren) echter weer een maat te groot.

Cruciaal werd de zesde ronde. We speelden toen tegen het sterke team De Stelling E1. Dit team speelde al de hele dag in de top mee. Helaas ging deze wedstrijd nipt verloren. Jelle ging mee in het tempo van zijn tegenstander en gaf na een zet of achttien gewoon een toren weg. Beiden hadden toen minder dan een minuut verbruikt, zijn tegenstander zelfs minder dan een halve minuut. Reiko deed het beter en wist een mooie partij te winnen. Michael en Tigran kwamen beiden gewonnen te staan. Tigran wist echter niet hoe hij met een toren meer de pionnen van zijn tegenstandster kon tegenhouden, waardoor hij toch verloor. Michael zette zijn tegenstander helaas pat.

Na deze nederlaag konden we ons niet meer plaatsen voor het Nederlands kampioenschap, maar de spelers lieten zich niet ontmoedigen. In de laatste ronde werd het E-team van de Cirkel met 4-0 verslagen!