Vacatures

Schaakvereniging Wageningen heeft naast een dagelijks bestuur tal van activiteiten lopen waarbij vele schaakleden actief zijn. Jouw club kan altijd ondersteuning gebruiken van leden die wat extra willen doen voor de club. Dat kan eenmalig zijn, op enige regelmaat of wekelijks. Misschien wil je wel les geven bij onze jeugdschaak of wil je tijdens de interne competitie een avond achter de bar staan of wil je je club helpen met promotie tijdens de jaarlijkse Molenmarkt. Er zijn tal van organisatorische of assisterende taken waarmee je jou club kan helpen. We hebben hieronder een aantal vacatures uitgelicht. Zou je willen helpen, maar weet je niet precies waarmee, dan kun je altijd contact opnemen met een van onze bestuursleden. We horen graag van je!


Jeugdcommissieleden gezocht

Als schaakvereniging kunnen we trots zijn op onze relatief grote jeugdafdeling van ongeveer dertig jeugdleden. Vorig seizoen speelde onze jeugd nog op donderdag, maar komend seizoen speelt de jeugd voorafgaand aan de senioren op woensdagavond op de damclub, van 18.30 tot 20.00 uur.

We bieden onze jeugd heel wat activiteiten aan. Wekelijks zijn er verschillende competities en geven we training. We organiseren ook toernooien zoals het schoolschaaktoernooi en het SVW-jeugdschaaktoernooi. We zijn present bij evenementen zoals de Molenmarkt en de Schoolsportolympiade. Verder coördineren en begeleiden we onze jeugd bij de externe competitie en toernooien en maken we verslagen voor de website, de Schakel en soms ook de lokale pers.

Het is duidelijk dat we veel vrijwilligers nodig hebben om deze taken uit te kunnen voeren. Vandaag de dag komen veel coördinerende taken terecht bij de jeugdleider. Om deze beter te verdelen is besloten de jeugd te besturen via een jeugdcommissie. Wie daarin wil helpen is van harte welkom. Als jeugdcommissielid kun je uiteenlopende taken op je nemen. Sommigen geven training, anderen helpen bij evenementen. Je kunt de taken op je nemen die bij je past. De jeugdleider heeft het totaal overzicht van de taken uit te voeren door de jeugdcommissie.

We hebben op dit moment dringend trainers nodig die op woensdag tussen 18.30 en 19.15 training willen geven aan een kleine groep leerlingen volgens de stappenmethode. Les kan worden gegeven met behulp van een duidelijke handleiding en werkboeken waarin de jeugdleden kunnen werken.

Mensen die training willen geven of zich op andere wijze voor de jeugd willen inzetten kunnen zich melden bij Frans Bonnier (jeugd@svwageningen.nl; 0616294415).