Schaken volgens de coronaregels

We spelen volgens het Protocol Veilig Schaken van de KNSB. Hieronder vermelden we de belangrijkste regels zoals die bij de SV Wageningen gelden.

• Vooraf aanmelden voor de interne competitie is verplicht.
  • Doe in de 24 uur voor de clubavond thuis de gezondheidscheck van het RIVM. Moet je een van de vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan mag je niet meedoen en meld je je af bij de wedstrijdleider intern.
  • Toeschouwers zijn niet welkom. Kom dus niet langs als je niet speelt.
  • Kom niet te ver voor 20.00 uur in de speelzaal.
  • Bij de ingang van de speelzaal staat handgel om je handen te reinigen.
  • Probeer uiterlijk 20.15 uur met je partij te beginnen. Wie nog geen tegenstander heeft, mag vanaf dat tijdstip de klok in werking zetten.
  • De opstelling van de tafels is coronaproof. Ze staan minimaal anderhalve meter uit elkaar. Maar belangrijk is om de stoelen niet dicht aan te schuiven en niet over het bord te gaan hangen.
  • Schud geen handen voor en na de partij.
  • Blijf zo veel mogelijk aan je tafel.
  • Haal alleen een drankje voor jezelf, niet voor je tegenstander.
  • Hou anderhalve meter afstand van andere partijen.
  • Als je wordt aangesproken door de coronaverantwoordelijke (een van de bestuursleden), hou je dan aan diens adviezen.