Schaaktraining

Schaakvereniging Wageningen biedt op verschillende manieren trainingen aan voor zowel beginnende als gevorderde schakers. Alle leden kunnen deelnemen aan het clubtrainingsprogramma. Voor leden die aan de externe competitie meedoen (KNSB of SOS) wordt per jaargang per team gekeken of er op maat gemaakte teamtrainingen worden georganiseerd.  In het seizoen 2021-2022 geeft Tjerk Sminia training aan de teams 4 KNSB en 2 SOS. Erwin Oorebeek traint team 3 SOS. Daarnaast zijn er speciale cursussen voor zowel leden als niet-leden op het niveau van Stap 1 (beginners) en Stap 2 (gevorderden/thuisschakers).

Het algemene trainingsprogramma voor alle leden ziet er als volgt uit voor seizoen 2021-2022:

ma  21 februari 2022 (20.00-22.15 uur)
Bespreken van partijen, door Kees Stap
Deelnemers sturen vooraf een of meer door henzelf geanalyseerde partijen in.

ma 7 maart 2022 (19.30-22.00 uur)
Masterclass Strategie, door IM Herman Grooten
Aanmelding via Herman Grooten. Aanmeldformulier volgt. Kosten: 25 euro. Korting voor SVW-leden.
Deze training is uitgesteld, nieuwe datum volgt.

ma 4 april 2022 (20.00-22.00 uur)
Werken met engines en een kijkje in de keuken van de correspondentieschaker, door John Stigter

Locatie: WSDV, Grintweg 324a, Wageningen.
Aanmelden: via training@svwageningen.nl

Alle trainingen zijn gratis voor leden, behalve die van Herman Grooten.