IJSCO Jeugdtoernooi geslaagd!

Vanuit heel Gelderland, Overijssel maar ook van daarbuiten waren bijna 100 kinderen samengekomen om zaterdag 6 juni het laatste IJSCO schaaktoernooi van dit seizoen mee te beleven.

In “De Vredehorst” waar Schaakvereniging Wageningen het toernooi organiseerde, was het dan ook gezellig druk. De meegekomen ouders en begeleiders van de kinderen hadden zich rondom “De Kuip” genesteld om de strijd op de borden live te volgen. Anderen lazen een boek in de hal terwijl binnen hevige strijd werd geleverd om (weer) een ronde te winnen.

volle_kuip1

Indelingsuitdaging
De kinderen waren vooraf op schaaksterkte in 12 groepen (8-kampen) verdeeld waarbinnen 7 ronden werden gespeeld werd. Door e-mailstoring afgelopen week, waren niet alle aanmeldingen goed doorgekomen. Telefonisch werd een half uur voor aanvang de komst van een buslading kids helemaal uit Helmond(!) aangekondigd die dus nog niet ingedeeld waren. Dit had consequenties voor bijna alle groepen en de speelschema’s en indelingen moesten opnieuw geprint worden. Iets later dan gepland, kon dan toch worden gestart met elf 8-kampen en één 10 kamp (groep 4).
Zeven ronden strijd
De twee hoogste groepen hadden een aparte speelzaal om nog beter goede zetten te kunnen bedenken.

schakers032schakers023

De andere 10 groepen speelden in “De Kuip”. In alle groepen was de strijd erg spannend; kinderen die na 2 rondes favoriet voor de titel leken, verloren de volgende twee rondes maar dat gebeurde gelukkig ook andersom: In een van de groepen werd iemand die voor de pauze nog laatste stond, de uiteindelijke groepswinnaar.

schakers011schakers041

Zo wisselden vreugde en (klein) verdriet elkaar af. Na de pauze was de achterstand op het tijdschema ingelopen en begonnen alle resterende rondes tegelijk. Na ronde 7 moest er stevig gerekend worden: Er waren heel wat spelers die een gelijk aantal punten hadden gescoord.

En dan moet er volgens de reglementen een aantal herberekeningen worden uitgevoerd om de eindklassering vast te stellen.
Prijsuitreiking
Eigenlijk had iedereen al prijs want Ijssalon Antonio had voor alle deelnemers een tegoedbon voor een ijsje beschikbaar gesteld. We hopen dat iedereen de weg naar de ijssalon na afloop heeft gevonden. Maar natuurlijk waren er ook echte prijzen: Voor de groepswinnaar een beker en medailles voor de nummers 2 tot en met 4.

prijzentafel

De Wageningse deelnemers deden het heel goed: Jeroen Goedhart werd vice-toernooiwinnaar door zijn
tweede plek in de sterkste groep! Peter werd groepswinnaar in groep 2. Arne werd tweede in groep 7 en Yari won groep 8. Jake werd groepswinnaar van groep 12. Mehmet (groep 5) speelde goed maar eindigde niet in de top 4. Dylan (groep 11) en Jin Han (groep 10) speelden voor het eerst mee en vielen buiten de prijzen.

Een totaal overzicht van alle uitslagen en foto’s van winnaars zijn onderaan dit artikel te vinden. Helaas is de kwaliteit van de gefotografeerde uitslagenformulieren niet erg goed. Op de IJSCO-site zullen tzt de resultaten te zien zijn.

Omdat het het laatste IJSCO toernooi van het seizoen was, vond ook de IJSCO prijsuitreiking plaats door Peter Lincewicz.

peter

In de vele klassementen gingen evenzovele blije kinderen met grote bekers huiswaarts.
Uitruimen en inruimen
De organisatie bestaande uit: Frans Bonnier, Jeroen Tönissen, Hans van Wijk, Robin van Leerdam, Bert Bijsterbosch, Ben Hummel en Marco Otte kon snel aan de slag om de zalen weer in orde te maken voor de zondaggebruikers, Co Wiersma kwam ook een welkom handje helpen bij het sjouwwerk.

Zó staan de stoelen!
Zó staan de stoelen!

Iedereen die heeft bijgedragen aan het succesvolle verloop van het toernooi wordt hierbij bedankt!

groep01groep01_prijs

groep02groep02_prijs

groep03groep03_prijs

groep04groep04_prijs

groep05groep05_prijs

groep06groep06_prijs

groep07groep07_prijs

groep08groep08_prijs

groep09groep09_prijs

groep10groep10_prijs

groep11groep11_prijs

groep12groep12_prijs