Arnoud van Ginkel wint het studentenkampioenschap 2015

De 25-jarige Arnoud van Ginkel, lid van Schaakvereniging Wageningen en de Soester Schaakclub, is dinsdagavond Wagenings kampioen schaken bij de studenten geworden. De MSc student plantwetenschappen wist zes maal achter elkaar te winnen. In de derde ronde wist hij zijn naaste concurrent en winnaar van vorig, Bram de Vries, te verslaan. Bram zette een mataanval in, maar verwaarloosde zijn eigen verdediging, waardoor Arnoud succesvol kon counteren. Na de derde ronde volgde nog drie relatief makkelijke overwinningen voor Arnoud.
Bram werd overtuigend tweede. Behalve zijn partij tegen Arnoud, won hij alles. Wouter Bus was met een gedeelde vierde plaats de derde SVW’er.
Onder de twaalf deelnemers bevonden zich enkele bestuursleden van de Wageningse studentensportstichting Thymos en enkele leden van een ondervereniging van Ceres, waar regelmatig geschaakt wordt.
Het toernooi werd gespeeld in universitair sportcentrum de Bongerd en georganiseerd door Schaakvereniging Wageningen, in samenwerking met Thymos.

IMG_2169aDe cruciale partij tussen Bram (links) en Arnoud (rechts) uit de derde ronde.

Eindstand na zes rondes.
eindstand WKschaken2015

Link naar foto’s van Thymos

IMG_2160a

_DSC9520a

_DSC9527a

_DSC9530a