Bram de Vries wint het studentenkampioenschap 2014

De 19-jarige Bram de Vries is dinsdagavond Wagenings kampioen schaken bij de studenten geworden. De Wageningse student, die uitkomt voor het Zwols Schaakgenootschap wist zes maal achter elkaar te winnen. In de vijfde en zesde ronde moesten ook Wouter Bus en Arnoud van Ginkel eraan geloven. Als Arnoud de laatste ronde (zie foto) gewonnen had, zou hij de eerste plaats met Bram gedeeld hebben, maar Bram bleek te sterk.

Op gedeelde tweede plaats eindigden Hendrik Post en Kevin Vaassen. In de laatste ronde speelden ze op professionele wijze remise om hun gedeelde tweede plaats veilig te stellen.
Op de gedeelde vierde plaats vinden we onze clubgenoten Arnoud en Wouter terug. Ekaterina Naipal verloor de eerste ronde onnodig van Jeroen Roest en wist zich daarna onvoldoende te herstellen. Zij eindigde in de middenmoot met 3 punten.
Vierentwintig studenten wisten de weg naar het universitaire sportcentrum dinsdagavond te vinden. Een mooi aantal. Wellicht kunnen wij enkele van hen binnenkort ook op de donderdagavond in de Vredehorst begroeten.

link naar foto’s

IMG_1789-webformaateindstandEindstand