Clemens de Vos rapidkampioen

Het rapidkampioenschap van de Schaakvereniging Wageningen is verrassend gewonnen door Clemens de Vos. In de slotronde hield hij het hoofd koel en wist hij de concurrentie met zeven punten uit negen partijen op afstand te houden.

Na zes van de negen ronden was de strijd uitermate spannend. De Vos stond samen met Fred Jonker, Jeroen Franssen, Erwin Oorebeek en Kees Stap op kop met 4½ uit 6. Doordat Jonker afwezig was, schakelde hij zichzelf uit voor de titel. In de zevende ronde deden De Vos en Oorebeek goede zaken door respectievelijk Franssen en Stap te verslaan. Doordat De Vos in de achtste ronde ook Oorebeek aan de zegekar bond, ging hij met een punt voorsprong de slotronde in.

Drie achtervolgers, Stap, Oorebeek en Frans van der Wall, moesten hopen op een misstap van De Vos om nog een barrage af te dwingen. Stap haakte het eerste af door verrassend van Wim Thieme te verliezen. Oorebeek kwam niet door de verdediging van Bert Torn heen en kon de titel ook vergeten. Van der Wall had het vervolgens in eigen hand, doordat hij tegen De Vos mocht spelen. De Vos gaf echter geen krimp. Van der Wall probeerde het nog even in een lopereindspel, maar moest al snel in remise berusten.