E-team niet naar finale NK

Het E-team van SV Wageningen is er op 3 oktober niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het NK. Maar Kick Lureman de Vletter, Hugo Gerritsen, Kailash Bense en Max Zheng maakten er wel een leuke schaakdag van in Almelo. Teamleider Frans Bonnier werd vanwege het strenge coronaprotocol van de organisatie, net als alle andere teamleiders, verbannen naar een verlaten danszaal. Zijn verslag.

De speelzaal was in verband met maatregelen tegen het coronavirus bijzonder ruim te noemen. In een grote sporthal stonden slechts 16 tafels, waarbij er ongeveer tien meter ruimte was tussen de borden 1 en 2 op de ene tafel en de borden 3 en 4 op de andere tafel.

Het ging de organisatie echter niet ver genoeg: er mochten helemaal geen ouders en/of teambegeleiders in de speelzaal aanwezig zijn. Omdat de kantine gesloten was, werden we verbannen naar een verdieping lager gelegen danszaal met de sfeer van een wachtkamer van een tandheelkundig centrum. Er was geen koffie of thee en voor iedere teambegeleider stond er één stoel, waarbij de stoelen ongeveer tien meter uit elkaar stonden. Het was er koud, ook met jas aan.

De wedstrijden kon ik derhalve niet volgen, maar na afloop van de partijen kwamen de kinderen naar beneden en gaven de uitslagen door. Tegen welk team ze hadden gespeeld, wisten ze helaas niet meer, maar dat is hier allemaal precies terug te vinden.
Max kwam het eerst weer beneden: hij had zijn eerste wedstrijd gewonnen. De anderen volgden snel. Met hun partijen was het minder goed gegaan. Zo kwamen er steeds meer kinderen naar beneden en werd het zowaar nog gezellig. Tot de kinderen voor de volgende ronde weer naar boven werden gehaald. De tweede ronde leverde vier nullen op, maar het team liet zich niet demoraliseren. In de derde ronde werd het eerste matchpunt verzameld, gevolgd door een nieuwe 4-0 nederlaag in de vierde ronde na de lunch. Het hoogtepunt was de vijfde ronde: een 4-0 overwinning tegen Ten Boer E1! En dat niet alleen, maar alle spelers hadden nu tenminste één partij gewonnen. De zesde ronde was weer een nederlaag, maar Kick won, zodat hij nu net als de andere spelers twee partijen gewonnen had. In de laatste ronde zorgde Hugo ervoor dat hij de topscorer van het team werd. Max zorgde voor de enige remise.

Na afloop was er een fraaie medaille voor alle teamleden.

Alle uitslagen zijn hier te bekijken.