Gerrit Walstra overleden

Onze penningmeester Gerrit Walstra is woensdag 19 mei op 77-jarige leeftijd overleden. Met het overlijden van Gerrit verliest de SV Wageningen een van haar oudste, maar ook een van haar trouwste leden.

Gerrit is tientallen jaren lid geweest van de vereniging. Hij heeft daarvan bijna 20 jaar in het bestuur gezeten. Van 1988 tot 1993 was hij voorzitter. In 2008 werd hij secretaris en in 2009 nam hij het penningmeesterschap op zich. In september 2020 stelde hij zich beschikbaar voor een nieuwe termijn van vier jaar, maar die heeft hij dus helaas niet vol mogen maken. Naast zijn bestuursfuncties stond Gerrit altijd klaar om de vereniging op andere manieren te helpen. Het opbouwen van de zaal voor het Bevrijdingstoernooi, het bemannen van de promotiekraam op de Molenmarkt, met het schaakbusje rijden naar een uitwedstrijd, nooit werd er tevergeefs een beroep op hem gedaan.

Gerrit was een aimabele man die graag met iedereen een praatje maakte. Over schaken, maar ook over zijn andere passies als bridge, beleggen, het gemeentelijke vergunningenbeleid en landbouw in voormalige Sovjet republieken. Achter het schaakbord was Gerrit een avonturier. Een partij niet geofferd was een partij niet gespeeld. Dat de offers vaak niet correct waren, deed aan zijn plezier in het spelletje niets af.

Wij wensen de familie en nabestaanden van Gerrit veel sterkte met het verlies.

Kijk hier voor de rouwkaart.