Gerrit Walstra postuum benoemd tot erelid

Tijdens de uitvaart van Gerrit Walstra is hij postuum benoemd tot erelid van de SV Wageningen. Voorzitter Kees Stap deelde dit besluit van het bestuur tijdens een toespraak ter herinnering aan Gerrit mee.

“Op 18 februari van dit jaar bestond de Schaakvereniging Wageningen 95 jaar. Vorig jaar zomer besloot het bestuur dat dat een passende gelegenheid zou zijn om Gerrit te benoemen tot erelid van de vereniging. Toen duidelijk werd dat we het jubileum vanwege alle coronabeperkingen niet konden vieren, besloten we om het erelidmaatschap uit te stellen tot onze ALV in augustus. Helaas is het nu te laat en hebben we onze kans voorbij laten gaan om dit eerbetoon aan hemzelf te geven.”

“Afgelopen week heeft het bestuur een besluit genomen waarvan we zeker weten dat de leden het unaniem met ons eens zijn. Daarom deel ik bij deze mee dat het bestuur van de Schaakvereniging Wageningen heeft besloten om Gerrit Walstra postuum tot erelid van de vereniging te benoemen. Op deze manier blijft hij in onze herinnering voortleven.”