Jeffrey van Eek schafeltenniskampioen

Jeffrey van Eek is 19 januari Wagenings kampioen schafeltennis geworden bij Tafeltennisvereniging Shot. Schafeltennis is een combinatie van schaken en tafeltennis in één toernooi. Met 21 punten eindigde hij twee punten boven zijn broer Simon van Eek en Erwin Oorebeek, die tweede en derde werden. Na de broederstrijd in de derde ronde, die overtuigend met 4-0 door Jeffrey gewonnen werd, nam hij afstand van de rest van het deelnemersveld. In de zevende en laatste ronde leidde Jeffrey zijn enige nederlaag tegen de Duitser Uli Richter. De eindoverwinning kwam echter niet meer in gevaar. “Ik kan het allebei goed en daarom doe ik graag mee,” liet hij al tijdens het toernooi optekenen. Jeffrey tafeltennist bij SKF in Veendaal en in het verleden was hij ook lid van de Veenendaalse Schaakvereniging.

De hoogst geëindigde Wageningse schaker was Erwin Oorebeek. De eerste teamspeler van Schaakvereniging Wageningen wist de meeste schaakpartijen te winnen en hij pakte ook nog de nodige tafeltennispunten mee.

De hoogst geëindigde deelnemers van de organiserende vereniging TTV Shot waren Andre van Wijk en Sytse Koopmans. Van Wijk wist al zijn tafeltennispartijen te winnen, maar moet zich nog meer bekwamen in het schaakspel. Koopmans haalde zowel met tafeltennis als schaken punten.

Jef Verwoert was de beste schaker met een perfecte serie van zeven overwinningen. In het totaalklassement eindigde hij als zevende.

Met deelnemers uit Kleve en Tilburg mocht het Wageningse schafeltennistoernooi zich verheugen in belangstelling uit de wijde omgeving. Toernooiorganisator Robin van Leerdam kijkt terug op een geslaagd toernooi waar hard werd gestreden, maar waar het plezier voorop stond.

Omroep Gelderland kwam ook langs. Kijk hier voor een mooie reportage

Eindstand: