Jeugd verliest massakamp tegen ASV op één punt

Op zaterdag 18 juni was er weer de jaarlijkse massakamp tegen ASV. Deze keer speelden we in het gebouw van de damclub, omdat De Vredehorst niet beschikbaar was. Beide teams waren er deze keer niet meer in geslaagd om 10 jeugdspelers op de been te brengen, maar ASV had er nog wel 9. Wageningen bracht slechts 7 spelers mee voor de thuiswedstrijd. Dit had tot gevolg dat iedere ronde twee ASV-ers tegen elkaar speelden. In de uitslagentabel zijn de punten hiervan tussen haakjes gezet.

De wedstrijd was uitermate spannend. Na zes ronden stond het 22-20 voor ASV. De carrousel kwam er echter nog aan. Wageningen stond in de laatste twee partijen materieel ver voor, maar had in één van deze partijen weinig tijd. ASV had in deze partij slechts een loper en een koning en Wageningen een toren en vijf pionnen. Met nog 30 seconden op de klok werd de loper gepend en kon remise worden geforceerd. De koning viel daarna de toren aan en in plaats van de loper te slaan en remise te forceren, zette de volgende Wageningse speler de toren weg en werd de partij op tijd verloren. Bij de andere partij wist Marjon de winnende zet te vinden en werd wel gewonnen. Dit was echter niet meer voldoende.
Jammer dat de jeugd niet gelijk speelde, want de senioren bleken dat even later voor het eerst wel te doen. Een dubbel gelijkspel was natuurlijk prachtig geweest! Bovenal was het weer een gezellige dag en was de speellocatie van de dammers fantastisch!

uitslagen-svw-asv2011