Kerstschaak

Op donderdag 19 en 26 december ligt de interne competitie twee weken stil. Op 26 december is de Vredehorst helemaal dicht en is er geen schaken, maar op 19 december is het tijd voor het traditionele kerstschaak. Voor de oudgedienden onder ons is dit bekende kost, maar voor onze nieuwe leden is wat extra uitleg waarschijnlijk wel handig.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er met kerstschaak geschaakt. Maar geen lange partijen en ook de regels willen nog wel eens verrassend uitpakken. Wat zal het dit jaar worden? Schietschaak, doorgeefschaak, gongschaak, carrouselschaak, of nog iets anders? Kom langs en laat je verrassen. Wellicht is er een quiz of een probleem en het zou zomaar kunnen dat er een kerstverhaal wordt voorgedragen. Niet passend bij Kerst, maar wel bij de tijd van het jaar, is de aanwezigheid van oliebollen en appelflappen.

Schakers blijven schakers en daarom is er aan het eind van de avond een winnaar. Met een heuse prijs, want de winnaar mag een jaar lang de Gouden Hopser op de boekenplank of schoorsteenmantel plaatsen. Maar iedereen gaat na afloop met een prijs naar huis. Want aan de deelnemers wordt gevraagd een cadeautje ter waarde van 5 tot 10 euro mee te nemen. Deze cadeautjes worden na afloop weer eerlijk verdeeld, want de winnaar krijgt De Gouden Hopser, maar iedereen gaat met een prijs naar huis. Leef je uit in creativiteit, maar een fles wijn is natuurlijk ook altijd welkom.