Lars Strolenberg wint het studentenkampioenschap 2016

Masterstudent Lars Strolenberg is Wagenings schaakkampioen geworden bij de studenten. Samen met Bram de Vries bleek hij een maatje te groot voor de rest van het deelnemersveld. Na de afsluitende zesde ronde stonden zij gedeeld bovenaan. Beide spelers wisten, behalve hun onderlinge remise, alle partijen te winnen. In de beslissende barrage, een snelschaakpartij met beperkte bedenktijd, wist Strolenberg zijn tegenstander in de aanval te overmeesteren.

De overwinning van de bijna afgestudeerde student moleculaire levenswetenschappen is opmerkelijk. “Ruim vier jaar geleden ben ik gestopt met actief clubschaak bij mijn club in Roermond en sindsdien heb ik nauwelijks meer gespeeld”, aldus de tevreden winnaar. Bram de Vries, de winnaar van twee jaar geleden, is de coming man bij zijn schaakclubs in Zwolle en Wageningen.
Op de gedeelde derde plaats eindigden Federico Rivara en Mario Meza. Beste dame werd Valerie Janssen. De eerste helft van het toernooi speelde ze in de top mee, maar door verliespartijen in de laatste twee rondes, onder andere tegen de latere toernooiwinnaar, zakte ze terug naar de middenmoot.
Dit rapidtoernooi voor Wageningse studenten, georganiseerd door Schaakvereniging Wageningen in samenwerking met SWU Thymos, werd voor de derde keer gehouden. In het internationale deelnemersveld van 17 schakers bevonden zich onder meer deelnemers uit India en Oezbekistan.

IMG_2338a

Bram (links) en Lars (rechts) tijdens hun finalepartij.

IMG_2330a

IMG_2331a

IMG_2337a

eindstand2016