Leer (beter) schaken in zes lessen

Ben je (weer) enthousiast geworden voor het schaken door de populaire Netflix-serie The Queen’s Gambit? Dan kun je nu leren schaken of je schaakspel verbeteren in een cursus van Schaakvereniging Wageningen.

De cursus is bedoeld voor volwassen beginners en thuisschakers en bestaat uit zes lessen gegeven door enthousiaste leraren van SV Wageningen. Ze werken in twee niveaugroepen, afgestemd op de deelnemers. Als echte beginner leer je alle regels van het spel, van de loop van de stukken tot de rokade, pat en schaakmat. En je leert die toepassen in partijen. Als meer gevorderde leer je aanvalstechnieken gebruiken om materiaal te winnen, zoals de dubbele aanval en de penning. Ook het goed opbouwen van een partij en het maken van plannen komen aan bod.
Deelname is gratis. Van deelnemers wordt wel verwacht dat ze een werkboek aanschaffen (5 euro) van de gebruikte methode, de Stappenmethode.

De lessen vinden plaats op de woensdagavond van 18.30 tot 19.45 uur. De data zijn: 29 september 2021, 6 oktober, 13 oktober, 27 oktober, 3 november en 10 november. Op 20 oktober is er geen les vanwege de herfstvakantie. De locatie is: clubgebouw WSDV, Grintweg 324a in Wageningen.

Informatie en aanmelding: Anja Janssen, tel. 06-42579653, training@svwageningen.nl