Marc Bruggeman overleden

 

Vrijdagavond ontvingen wij het schokkende nieuws dat Marc Bruggeman donderdag 11 augustus is overleden. Het ging al een tijd minder met zijn gezondheid. Hij was ontzettend moe en was net weer gestart met allerlei onderzoeken. Donderdag kwam hij uit het ziekenhuis en ging even op de bank liggen. Dat was niet vreemd alleen deze keer werd hij niet meer wakker.

Met het overlijden van Marc verliest onze club een liefhebber pur sang. Jarenlang kwam hij trouw naar de clubavond om zijn partijen te spelen. Meerdere keren ging hij mee naar Gent om daar het befaamde schaaktoernooi te spelen. Maar naast een liefhebber van het schaken, was hij ook een liefhebber van het goede leven. Dat paste ook bij uitstek bij de optimist die Marc was. Na de partij bleef hij graag hangen aan de bar om te genieten van een lekkere borrel. En om te praten over zijn andere grote hobby: koken. Met veel smaak vertelde hij over al het lekkers dat hij weer gemaakt had. Tijdens de viering van ons 80-jarig jubileum was Marc dan ook een van de koks die voor de leden een heerlijk diner bereidde.

De laatste jaren zagen we Marc helaas wat minder. Met zijn kwetsbare gezondheid was hij extra voorzichtig. Gelukkig was hij vlak voor de zomerstop weer twee keer aanwezig. Hij speelde weer een keer mee met zijn geliefde team en boekte daar een fraaie overwinning. Ook in de laatste ronde van de interne won hij. Maar nog belangrijker was dat hij na afloop van zijn partijen weer genoot in de bar. Van de babbel met zijn schaakvrienden en van de oude borrels.

Helaas was dat de laatste keer dat we Marc in ons midden hadden. We wensen zijn vriendin Mirjam, zijn familie en zijn naasten heel veel sterkte met het verlies.