Martijn Naayer stevig aan kop na ‘Corona-ronde’

Na 3 ronden schaken volgens het Corona protocol blijkt het vervolg onze interne competitie niet vanzelfsprekend. Dit komt door de landelijke aanscherping van de Coronaregels begin deze week: sporten mag nog wel na 22.00u en hierbij geldt geen limiet van 30 personen. Echter, omdat het WICC onder de horeca valt was het niet meer mogelijk om de grote Haakzaal van het WICC na 22 uur te gebruiken.  Het bestuur heeft de veiligheidsregio om ontheffing gevraagd voor het gebruik van onze ‘sportzaal’ in het WICC. Wij hoeven tenslotte geen gebruik te maken van de horeca na 22 uur. We wachten de beslissing af.

Na spoedberaad besloot het bestuur om de 4e ronde van de interne competitie toch spelen, maar in sterk verkort speeltempo van 45 minuten + 10 seconden per zet. Zo kunnen we voor 22u klaar zijn. 24 deelnemers speelden met dit aangepaste ‘Corona-tempo’ en dit leverde enkele verrassende resultaten op. Vorige week had Martijn Naayer de koppositie al overgenomen van Jan Pijkeren.  Martijn verstevigt zijn koppositie met winst op Audry Burer. Jan Pijkeren verloor van de jonge en sterke nieuwkomer Rembrandt Bruil. Rembrandt heeft aangekondigd dit seizoen mee te spelen aan onze interne competitie en maakt zeker kans op de titel. In de top 5 van de nieuwe ranglijst volgen Frans Bonnier, Corniek Le Poole, Marius Bolck en Chris Zevenbergen. Opvallend was de winst van Chris Zevenbergen op Leen Vegter. Chris is koploper van de ranglijst voor de Runner Up Cup (hoogste ELO-stijger).

Om 22.00u waren alle partijen afgerond en stond iedereen weer buiten. Een stuk minder leuk dan normaal maar toch weer even lekker geschaakt…

Klik HIER voor alle uitslagen en ranglijsten.