Masterclass Herman Grooten

IM Herman Grooten geeft maandagavond 20 maart een training/masterclass over openingen. Herman gaat het hebben over concepten in de openingen die voor alle openingen relevant zijn. Hij doet dat aan de hand van het Wolga gambiet, maar dat is slechts een kapstok om zijn inzichten over te brengen.

De vraag waarmee elke clubschaker worstelt: “de opening is achter de rug, hoe nu verder?” zal iedereen bekend voorkomen. De praktijk leert dat veel schakers thuis “verzuipen” in de vele varianten die openingsboeken doorgaans bieden. Hoe kun je met weinig vrije tijd
toch op een verantwoorde en leuke manier de belangrijkste principes en ideeën van een opening de baas worden?

In deze Masterclass zal hij aan de hand van diverse tips en raadgevingen je proberen uit het moeras te houden om (letterlijk!) door de bomen het bos te gaan zien. In deze interactieve training zullen we op schematische wijze zien hoe een opening bestudeerd kan worden.

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Deelname voor leden van de SV Wageningen 10 euro, niet-leden betalen 20 euro. Betaling per pin op de avond zelf. Aanmelden kan via training@svwageningen.nl.