Michel Auwens schafeltenniskampioen

Michel Auwens is 20 januari Wagenings kampioen schafeltennis geworden bij Tafeltennisvereniging Shot. Schafeltennis is een combinatie van schaken en tafeltennis in een toernooi. Met 24 punten eindigde hij ruim boven de nummer twee, Jeffrey van Eek, die 19 punten haalde. Auwens nam in ronde 5 een beslissende voorsprong door met 4-0 van Van Eek te winnen. Dat was verrassend, want Van Eek speelt tafeltennis op landelijk niveau, terwijl Auwens hoog in de regionale competitie meespeelt. Auwens wist al zijn tafeltennispartijen te winnen. Met schaken verloor hij alleen van Marco Otte en Thorsten Brandt.

Auwens eindigde eerder op het podium van dit Wageningse kampioenschap, maar moest altijd iemand voor zich dulden. Nu meervoudig kampioenenen als Rob Bertholee en Bram van den Berg verhinderd waren, sloeg Auwens zijn slag.

Op de derde plaats eindigde de Duitser Thorsten Brandt.

De beste schaker van de avond was Jeroen Franssen. Hij stond alleen een remise af tegen Marco Otte en won zijn overige schaakpartijen. In het totaalklassement eindigde hij als zesde. Ric de Vos was de beste Shotter met 15 punten.

Het Wageningen schafeltennistoernooi mag zich met 33 deelnemers verheugen in een steeds grotere belangstelling. Er deden dit jaar ook deelnemers mee uit Enschede en Kleve.