Nieuw seizoen voorzichtig van start

Met het bescheiden aantal van 16 partijen is de interne competitie van start gegaan. Het warme weer en vakanties zorgden er voor dat veel schakers de start van het nieuwe seizoen nog even uitstelden. Wel mochten we drie nieuwkomers begroeten. Gerard Heuvelink ervaarde dat zijn kennis van de Sveshnikov opening na vele jaren wat was weggezakt en moest in Frits Gieltjes zijn meerdere erkennen. Arjen Kornelis heeft nooit eerder op een club gespeeld, maar gaf Jan-Willem Koekebakker goed partij. Een verzwakkende pionzet deed hem echter alsnog de das om. Moos van der Veen pakte tegen Corniek te Poole een pion op b2 mee. Dat kostte hem echter na vele verwikkelingen de dame en daarmee de partij.

In de top besloten Fred Jonker en Bert Torn al snel tot remise. Stefan Slings speelde zeer nauwkeurig en liet Kees Stap kansloos. Jethro Hartmann behaalde een gelukkige overwinning tegen Cees van de Waerdt die hevig balend een winnende stelling uit zijn handen liet glippen.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Ben je nog geen lid en wil je kijken of schaken bij de SV Wageningen iets voor jou is. De eerste vier keer kun je vrijblijvend meespelen. Meld je aan via intern@svwageningen.nl.