Online training: pionneneindspel

Op woensdag 24 juni 2020 vindt de volgende online training plaats, van 20 uur tot circa 22 uur. Dit maal staat de moeder van alle eindspelen centraal, het pionneneindspel. De warming-up bestaat uit de grote pionneneindspeltest. Daarna zullen we al snel gaan werken in twee niveaugroepen.
De hoogste groep gaat met trainer Tjerk Sminia rekenen aan complexe pionneneindspelen met meerdere pionnen, en een aantal hiervan ook uitspelen. De stellingen komen uit partijen van onder meer Timman, Anand, Kamsky en Caruana. Zetdwang en het vinden van de juiste route voor de koning zijn hier belangrijke thema’s.
Die onderwerpen komen in de andere groep eveneens aan bod, maar daar zal trainer Anja Janssen ook ingaan op de basis van het pionneneindspel, met belangrijke elementen als het vierkant, sleutelvelden, oppositie, de Réti-manoeuvre, de doorbraak en de wedren.
Dus wil je je eindspeltechniek en eindspelkennis verbeteren, meld je aan voor deze training bij anjajanssen@kpnmail.nl.

We werken in de training met het gratis meetingprogramma Zoom en de gratis site Lichess. Doe je voor het eerst mee, geef dan ook even je Lichess-bijnaam door.