Ouder worden is een zegen

In een interview in de NRC laat Jan Timman optekenen dat de SV Wageningen weinig jonge leden in de hoogste teams heeft. Volgens Hans Dam is dat waar, maar is dat geen belemmering om mooie partijen te spelen. Kijk bijvoorbeeld naar zijn fraaie partij in de eerste ronde van de KNSB-competitie. We laten Hans zelf aan het woord:

Da ’s natuurlijk ook zo, we zijn langzaamaan stokoud aan het worden. Toch speelde ik zaterdag in de KNSB een prachtige partij die ik in mijn jonge jaren nooit gespeeld zou hebben. In 18 zetten versloeg ik de clubkampioen van Lonneker op hardhandige wijze door noest rekenwerk. Ouder en beter!

Ondanks mijn gevorderde leeftijd zie ik er niet alleen goed uit, maar schaak ik beter en avontuurlijker dan toen ik jong was  Ouder worden is een zegen. Mijn teamgenoot Clemens de Vos is daar ook een voorbeeld van. Die offerde deze competitiewedstrijd gewoon zijn dame waarna de tegenstander na enkele schermutselingen de stukken in het doosje mocht opbergen. Biden, De Vos, Timman, Smaling, Dam…..vlak de oude bazen niet uit, voor je het weet hebben ze je bij de strot!