Rob Bertholee beste schafeltennisser 2017

Rob Bertholee heeft op overtuigende wijze zijn titel als Wagenings kampioen schafeltennis verdedigd. Schafeltennis is de combinatie van schaken en tafeltennis in één toernooi. Zeven rondes lang spelen de deelnemers een snelschaakpartij en twee games tafeltennis tegen elkaar. De resultaten van beide sporten wegen even zwaar mee in het eindklassement.
Bertholee beoefent als enige in Nederland beide sporten op landelijk niveau. Zijn overwinning was daarom geen verrassing. De Hengeloër verloor slechts in ronde zeven een tafeltennisgame van Wilfred Berkhof uit Veenendaal. Robin van Leerdam was de enige die Bertholee achter het schaakbord wist te verslaan. Bertholee behaalde daarmee 25 van de maximaal te halen 28 punten.

IMG_2454aRob Bertholee (links) tegen zijn directe belager Norbert Hermanus

De Haagse Norbert Hermanus werd knap tweede. Hij is een goede snelschaker en verloor alleen de schaakpartij tegen Bertholee. Met het noppenrubber op zijn tafeltennisbat verraste hij ook menigeen achter de tafeltennistafel.

Ric de Vos van Shot was op de derde plaats de beste Wageninger. De Vos is één van de beste spelers van Shot en won zes van de zeven tafeltennispartijen. Door ook nog drie van de zeven schaakpartijen te winnen, had hij genoeg punten voor een ongedeelde derde plaats.

De hoogst geëindigde schakers van Schaakvereniging Wageningen waren Erik van Wijngaarden en Erwin Oorebeek op de gedeelde negende plaats. Oorebeek won het schaakonderdeel met de maximale score van 14 punten, gevolgd door Clemens de Vos die één remise afstond.

De hoogst geklasseerde dame was Xiaoxia Hoksbergen. Zij tafeltennist bij Shot en volgt momenteel schaaktrainingen bij Schaakverenining Wageningen.

Dit evenement, waarin de Wageningse verenigingen TTV Shot en Schaakvereniging Wageningen de handen ineen slaan, zal volgend jaar zeker een vervolg krijgen, vermoedelijk in de aanstaande nieuwe locatie van Shot aan de Haverlanden.

IMG_2452a

IMG_2455a

IMG_2461a

Eindstanden:
Eindstand-algemeen2017

Eindstand-schaken2017

Eindstand-tafeltennis2017