Rob Bertholee Wagenings kampioen schafeltennis 2019

Rob Bertholee heeft 18 januari de tiende editie van het Wagenings kampioenschap schafeltennis op zijn naam geschreven. Schafeltennis is de combinatie van schaken en tafeltennis in één toernooi. Zeven rondes lang spelen de deelnemers een snelschaakpartij en twee games tafeltennis tegen elkaar. De resultaten van beide sporten wegen even zwaar mee in het eindklassement.


Bertholee is veelvoudig Nederlands kampioen in deze combinatiesport en ook in Wageningen was hij ongenaakbaar. Hij haalde de maximale score van 28 punten. Met tafeltennis moest de Hengeloër diep gaan tegen Jeffrey van Eek, en de winst in de schaakpartij tegen Sander van Eijk was ook zwaarbevochten. Maar in de overige schaak- en tafeltennispartijen kwamen hij redelijk eenvoudig tot winst.
De strijd om de tweede plaats was spannender. De Veenendaalse Jeffrey van Eek wist met 19 punten de nummer drie, Geert Stradmeijer, twee punten voor te blijven. Van Eek was erg tevreden met zijn klassering, met name omdat hij zijn broer Simon van Eek, de winnaar in 2018, voor was gebleven. Sytse Koopmans was met een gedeelde vierde plaats de hoogst geklasseerde speler van de organiserende vereniging Shot.
Het schafeltennistoernooi in Wageningen mag zich verheugen in een groeiende bekendheid. Deze editie namen ook drie deelnemers uit Duitsland deel. Na afloop gaf toernooiorganisator Robin van Leerdam aan dat het zeker niet bij tien edities blijft en dat de weg wordt ingeslagen richting nog eens tien toernooien.