Rob Bertholee Wagenings schafeltenniskampioen 2015

Rob Bertholee is Open Wagenings Schafeltenniskampioen geworden. Van de maximaal haalbare 28 punten haalde Bertholee er 24, ruim voldoende voor de eindoverwinning. Schafeltennis is een combinatie van schaken en tafeltennis. Het Wagenings kampioenschap bestaat uit zeven rondes met elk een snelschaakpartij en twee games tafeltennis. Rob Bertholee is veelvoudig Nederlands kampioen schafeltennis en speelt zowel tafeltennis als schaak op landelijk niveau. “Ik heb inmiddels niet altijd meer een abonnement heeft op de eerste plaats”, liet hij vooraf weten. In Wageningen was hij echter ongenaakbaar. Alleen in ronde drie wist Dicky de Jong uit Veenendaal de tafeltenniswedstrijd tegen Bertholee te winnen en in ronde zeven wist de Edese schaakmeester Sander van Eijk Bertholee achter het schaakbord te verslaan.

IMG_2136-kleinRob Bertholee (links) wint zijn schaakpartij tegen de nummer twee Norbert Hermanus.

Tweede werd Norbert Hermanus uit Den Haag en Sander eindigde op de derde plaats. Het vijftienjarige schafeltennistalent Simon van Eek uit Veenendaal viel met een vierde plek net buiten de prijzen, maar hij maakte grote progressie ten opzichte van vorig jaar.
Na Sander van Eijk waren Robin van Leerdam en Erwin Oorebeek de hoogste geëindigde leden van Schaakvereniging Wageningen.

Sander van Eijk en Martijn Bakker (De Cirkel) wonnen het schaakonderdeel met de maximale score van 14 punten. Dicky de Jong en Laurens Faas bleven beiden ongeslagen met tafeltennis. Marco Otte mag het komend jaar nog wat gaan oefenen met tafeltennis. De overige deelnemers wisten allen één of meerdere games te winnen.

Dit was de zesde maal dat het Open Wagenings Schafeltenniskampioenschap bij TTV Shot gehouden werd. Elk jaar groeit het deelnemersaantal nog en komen de deelnemers van verder weg. Ook jeugdspelers en dames weten het toernooi steeds vaker te vinden. In januari 2016 staat de zevende editie op het programma.

Eindstand:
eindstand-algemeen

eindstand-schaken

eindstand-tafeltennis
IMG_2137-klein

IMG_2144-klein

IMG_2145-klein