Sander van Eijk prolongeert snelschaaktitel

Het Open Wagenings Snelschaakkampioenschap is gewonnen door Sander van Eijk. Hij scoorde 9½ punt uit 11 partijen en prolongeerde daarmee zijn titel van vorig jaar.

De Schaakvereniging Wageningen organiseert het toernooi al sinds jaar en dag traditioneel op Witte Donderdag. Omdat de reguliere clubavond in verband met de coronamaatregelen al een maand niet meer mag plaastsvinden, speelt de schaakclub sindsdien elke donderdag via internet. Om de snelschaaktraditie in ere te houden, werd besloten om dit toernooi ook via internet te verspelen. Het open karakter werd benadrukt door ook spelers uit de regio uit te nodigen.

Het bleek een succes. Maar liefst 58 schakers meldden zich aan om deel te nemen. Van Eijk schoot daarbij als beste uit de startblokken. Hij won zijn eerste zes partijen en moest pas daarna zijn eerste halfje afstaan aan Thomas Slijper. Het werd spannend toen Van Eijk in de negende ronde verloor van Rembrandt Bruil. Dat gaf Otto Wilgenhof de kans om langszij te komen. Wilgenhof had in de vierde ronde verloren van Van Eijk, maar had op een remise tegen Arjen van Herwaarden na verder alles gewonnen. In de slotronde won Van Eijk van Tjerk Sminia, maar beet Wilgenhof in het stof tegen Slijper. Daarmee was Van Eijk kampioen. Voor Wilgenhof resteerde het brons, hij werd nog voorbij gesneld door Bruil.

Kijk hier voor alle resultaten van het toernooi.