Schaakkampioenschap voor leerlingen basisschool

Welke leerlingen schaken het sterkt en welke school wordt schaakkampioen van Wageningen? Het antwoord op die vraag komt zaterdagmiddag 21 januari. Dan organiseert de Schaakvereniging Wageningen namelijk het jaarlijkse schaakkampioenschap voor scholieren van de Wageningse basisscholen. Er wordt gespeeld in het clubgebouw van damclub WSDV Grintweg 324a. De eerste ronde start om 13.00 uur, rond 17.00 uur is de prijsuitreiking.

Deelnemers spelen zeven partijen met 15 minuten bedenktijd per persoon per partij. Er wordt zo ingedeeld dat iedereen al snel tegenstanders van zijn/haar eigen niveau krijgt. De beste drie deelnemers winnen een medaille. Dit geldt zowel voor leerlingen uit de groepen 1 t/m 5 als voor leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. Ook zijn er prijsjes te winnen via een prijsvraag. Voor iedereen is er een leuke herinnering.

Scholen met ten minste vier deelnemers doen mee in het scholenklassement. De vier hoogst eindigende deelnemers per school tellen hiervoor mee. De eerste drie scholen van het klassement winnen een teambeker. De eerste school van het klassement plaatst zich voor de halve finale van het basisschool-schaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) op zaterdag 25 maart. Er zal dan in teams van vier worden gespeeld.

Inschrijven voor het schaakkampioenschap kan t/m 19 januari bij Frans Bonnier, 06-16294415, jeugd@svwageningen.nl, onder vermelding van naam, school en groep. Deelname is gratis. Leerlingen die vooraf gratis willen trainen, zijn op de woensdagen 11 en 18 januari van 18.30 tot 19.45 uur welkom bij SV Wageningen op de Grintweg 324a.

Meer info op https://svwageningen.nl/jeugd/schoolschaak/