Schaken en rennen in het park

Op donderdag 1 juli was de laatste clubavond van de jeugd van Schaakvereniging Wageningen. Als afsluiting speelden de kinderen conditieschaak in teams in Park Noordwest. Bij conditieschaak, oftewel condichess, staat de schaakklok een meter of vijf van het bord. Je moet naar het bord rennen, een zet doen en weer terugrennen om de klok in te drukken. Dan is de tegenstander aan de beurt. Daarnaast schaakten de kinderen op gewone borden op de grond. Of ze speelden een partijtje voetbal.
Ook kregen de jeugdleden de jaarlijkse bekers uitgereikt voor de verschillende groepen in de interne competitie. Eerste in de zogeheten brugcompetitie – voor de meest ervaren spelers – werd Ziad Dodik, voor Reiko Dirksen en Abel Hettinga. Winnaar van de jeugdcompetitie en van de torengroep was Hugo Gerritsen; tweede was hier Aniek Favier, derde Alec Dijkstra. In de lopergroep eindigde Kick Lureman de Vletter als eerste, voor Jochem Hoebe en Jakub Vischschraper. In de pionnengroep was Zichen Yan de winnaar; tweede was Kate van Soestbergen en derde Nico Bense.
Het fysieke seizoen telde veertien speelronden en was flink verkort door de coronamaatregelen. Gelukkig konden de schaaktrainingen tijdens de lockdown online doorgaan. Ook waren er wekelijks online toernooitjes voor de jeugd.
Op 2 september 2021 begint het nieuwe seizoen weer.